Vandaag viert Sandra Stevens haar 71e verjaardag. Zij is één van de zangeressen van de Brotherhood of man. Haar muzikale carrière begon toen ze zestien lentes jong was en zich aansloot bij The Track, die zich wat later The Nocturnes noemden. Behalve Sandra was er nog een zangeres:  Eve Graham. Zij voegde zich later bij The New Seekers. In 1967 verliet ze de groep en slootzich bij verschillende bandjes aan, zoals Jason Flocks. Om wat extra geld in het laatje te brengen werkte Sandra als typiste op kantoor.

Het was in 1973, toen ze optrad in The wakefield Theatre, waar het geluk haar ging toelachen. Tony Hiller spotte haar daar. Hij was de manager van Brotherhood of Man en hij zocht een nieuwe zangeres.  Op dat moment bestond deze groep uit Martin Lee, Lee Sheriden en Nicky Stevens en had twee singles uitgebracht. Er was een klik en voor het einde van 1973 maakte ook Sandra deel uit van Brotherhood of Man. Zij was trouwens geen familie van Nicki, die dezelfde achternaam heeft.

In 1974 was het meteen raak, want het Britse viertal scoorde een internationale hit met ‘Lady’.  Het nummer werd uitgeroepen tot Alarmschijf bij Veronica en behaalde de 22e positie in de Nederlandse Top Veertig. Het was nog maar een bescheiden succes, want de opvolgers deden het nog een stuk beter. Met het door Barry Blue geschreven  ‘Kiss me kiss your baby’ (1975) behaalde de groep een nummer 2 hit en nog een jaar later werd Brotherhood of Man voor Engeland uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival met ‘Save your kisses for me’. Ze wonnen glansrijk met het door Tony Hiller en de bandleden Lee Sheriden en Martin Lee geschreven liedje. ‘Save your kisses for me’ werd in heel wat landen een nummer 1 hit, zo ook in Nederland. Brotherhood of Man is nog steeds bij elkaar en treedt nog geregeld op.

 
Translate »
Share This