• Twitter
  • Facebook

In de Kluis ligt ook een plaatje van een veelzijdige Brit, geboren als David Goldstein. We kennen hem als componist, singer-songwriter, muzikant en schrijver van toneelstukken en boeken. Maar toch vooral van ‘Escape (The Pina Colada Song)’, waarmee hij Amerika een nummer 1 hit scoorde. Maar Rupert Holmes, want zo heet de zanger, bracht ook het nummer ‘Adventure’ uit in 1981. Hij schreef het nummer voor zijn album met dezelfde titel: ‘Adventure’.

Zijn muziekcarrière startte op zijn 20e, toen hij begon met het opnemen van jingles maar ook samenwerkte met o.a. Gene Pitney, The Platters en The Drifters. Ook werkte Holmes mee aan de populaire TV serie van The Partridge Family. Voor The Buoys schreef hij het prachtige ‘Give Up Your Guns’ en het lugubere “Timothy’.

In 1974 kwam zijn debuutalbum ‘Widescreen’ uit. Hij werkte daarop samen met Jeffrey Lesser. Ze trokken een tijd samen op. Ze kwamen beiden terecht bij Barbra Streisands album Lazy Afternoon. Zijn tweede album werd door het blad Rolling Stone vergeleken met Bob Dylan. Hij werd ingeschakeld als producer voor uiteenlopende albums van Lynsey de Paul. The Sparks en Strawbs. Na ‘Escape’ (The pinacolada song) werd ook ‘Him’ een internationale hit. Beide songs stonden op zijn succesvolle LP ‘Partners in crime’. In 1981 bleef zijn single ‘Adventure’ steken in de Tipparade.

 
Translate »
Share This