Rudy Bennett viert vandaag zijn 78e verjaardag. Gefeliciteerd! Bennett werd in 1942 geboren in Den Haag. In de jaren 60 begon hij met zingen onder de artiestennaam Ritchie Clark in de groep The Ricochets, waar ook Robbie van Leeuwen in speelde. De band trad veelvuldig op en bracht een tweetal singles uit, die weinig succes kenden. Wel trad de band op 8 augustus 1964 op tijdens het legendarische optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen. Kort hierop maakte de band een doorstart als The Motions.

The Motions zou uitgroeien tot een van de populairste Haagse beatgroepen van de jaren 60. Eind 1965 scoorden zij hun eerste grote hit met het nummer ‘Wasted words’, dat de 3e plaats van de Veronica Top Veertig behaalde. Een jaar later behaalde ‘Why don’t you take it’ eveneens de 3e positie.

In 1966 begon Bennett, naast The Motions, ook met een solocarrière. Met succes! In 1967 behaalde hij de vijfde plaats van de Veronica Top Veertig met het nummer ‘How Can We Hang On to a Dream?’, een cover van Tim Hardin. Maar: de solocarrière van Bennett leidde echter ook het einde van The Motions in. Bennett werkte met Hans Vermeulen en Peter Koelewijn. Het laatste album van Shocking Blue, ‘Good Times’. Als bandlid van Galaxy-Lin scoorde hij wederom een hit met ‘Long Hot Summer’ in 1975. Als producer is hij actief op onder meer de debuutsingle van Daniël Sahuleka. Begin jaren tachtig vormt hij samen met zangeres Bea Willemstein het duo Bennett & Bee waarmee hij de hit ‘Take It Or Leave It’ scoort.

 
Translate »
Share This