• Twitter
  • Facebook
Foto: Jean-Luc, Heynoun, Wikipedia

Afgelopen dinsdag is Robert Gordon overleden. De Amerikaanse rockabillyzanger was vooral bekend van zijn hit ‘Red Hot’ die hij in 1978 samen met gitarist Link Wray maakte. Het platenlabel van Robert Gordon maakte het tragische nieuws zo bekend: Rockabillylegende Robert Gordon is vandaag overleden. Cleopatra Records wil zijn innige deelneming betuigen aan zijn familie en vrienden. We vonden het leuk om met Robert te werken en zullen zijn krachtige baritonstem en zijn gefocuste toewijding aan zijn muziek missen.”

Gordon werd ontdekt door muziekproducer Richard Gottehrer tijdens een repetitie met de Tuff Darts. Hij was onder de indruk van zijn stem en de manier, waarop hij ‘One Night’ van Elvis Presley zong. Beide mannen converseerden over de opname van een rock-‘n-roll-plaat, waarvoor Gordon de legendarische gitarist Link Wray contracteerde. Hun eerste gezamenlijke lp bevatte overwegend coverversies van oude opnamen zoals ‘Red Hot’ en was baanbrekend voor de opkomende neo-rockabilly-trend. ‘Red hot’ stond op de LP ‘Robert Gordon & Link Wray’ (1977). Origineel was het nummer van Billy “The Kid” Emerson (1955).

Ondanks succesvolle optredens, zoals in Pink Pop, slaagde Robert Gordon er niet in meer nummers te verzilveren tot grote commerciële successen. Platen maken bleef hij wel doen en optredens. Zoals op Pinkpop, ook in 1978. Met het einde van de rockabilly-revival daalde ook zijn populariteit. De zanger veranderde nog wel van muziekstijl, maar zijn vetkuifimago bleef aan hem kleven. In 2020 verscheen het laatste album van de zanger: ‘Rockabilly For Life’. Hoewel niet bekend is gemaakt  waaraan Gordon overleed, was bekend dat hij leed aan een agressieve vorm van leukemie. Robert Gordon werd 75 jaar.

 
Translate »
Share This