Vandaag viert Robyn Rihanna Fenty haar 32e verjaardag. In 2005 brak wereldwijd Rihanna door met haar debuutsingle ‘Pon de Replay’, dat in veel landen de top 5 behaalde. Nog meer succes kreeg ze dankzij het album ‘A Girl Like Me’, waarop de hits ‘SOS’ en ‘Unfaithful’ staan. In 2007 maakte ze definitief haar naam als popartiest en sekssymbool met ‘Good Girl Gone Bad’. Het album omvat vele hits, waaronder ‘Umbrella’, ‘Don’t Stop the Music’, ‘Take a Bow’ en ‘Disturbia’.

In eind 2009 keerde ze terug met ‘Rated R.’, waarmee ze een duistere kant van haarzelf liet zien. De opvolger ‘Loud’ viel vooral in Amerika in de smaak, dat haar vele nummer 1 hits opleverde, zoals ‘Only Girl’ (In the World), ‘California King Bed’ en ‘Man Down’. Daarna was het met de plaat ‘Unapologetic’ opnieuw raak. ‘Diamonds’ en ‘Stay’ werden hele grote hits. Na een paar jaar kwam ‘Anti’ uit, dat een van de meest gestreamde albums van 2016 werd.

Daarna werd het redelijk stil rond Rihanna, tenminste als het gaat om de muziek. Want daarna concentreerde Riri zich op de zakenwereld, want haar make-upmerk Fenty Beauty groeide uit tot één van de grootste spelers in de cosmetica ter wereld. Dit jaar staat een nieuwe album in de planning, waarbij de zangeres hint op een meer reggae sound. In totaal heeft Rihanna wereldwijd 30 miljoen albums en 120 miljoen singles verkocht. In de Nederlandse Top 40 is ze sinds 2016 de meest succesvolle artiest aller tijden op puntenaantal, boven Madonna en The Rolling Stones.

 

 
Translate »
Share This