Ria Valk blaast vandaag 80 kaarsjes uit. Een dag voor haar verjaardag deelde de zangeres aan de wereld mee, dat ze een nieuwe liefde in haar leven heeft: de 10 jaar jongere Hans. “Dit is het mooiste cadeau wat ik me kon wensen”, vertelt Ria.  “Ze zeggen dat ik straal en zo voel ik het ook. Ik ben gelukkig!”  Nog niet zo heel lang geleden vierde Valk haar 60-jarig jubileum, waar een biografie van werd gemaakt:  ’60 jaar Ria Valk’, geschreven door Marc Didden. Hoe ze werd ontdekt, legt ze in het boek uit:

,,Ik ben door Willy Alberti ontdekt tijdens een talentenjacht, waar ik samen met m’n zus optrad. Wat later deed ik, als enige meisje, mee aan een Elvis Presley-wedstrijd in bioscoop Cinema Royal aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Ik zong Tutti Frutti en maakte net zulke heupbewegingen als Elvis. Het publiek applaudisseerde luid. Zo is het begonnen, zestig jaar geleden.”

Haar eerste hit was ‘Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy’, een vertaling van het Zweedse lied ‘Är du kär i mej ännu, Klas-Göran’ van de latere ABBA-manager Stig Anderson. De hit, een gouden plaat, betekende haar definitieve doorbraak. Andere grote hits waren o.a. ‘Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie’(1965) en de carnaval hits ‘Moet Je M`n Zuster Zien’(1967), “De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag’ (1976) en ‘Leo’(1976).

 
Translate »
Share This