Ria Valk blaast vandaag 79 kaarsjes uit. De Nederlandse zangeres vierde nog niet zo heel lang geleden haar 60-jarig jubileum, waar een biografie van werd gemaakt: ’60 jaar Ria Valk’, geschreven door Marc Didden. Hoe ze werd ontdekt, legt ze in het boek uit:

,,Ik ben door Willy Alberti ontdekt tijdens een talentenjacht, waar ik samen met m’n zus optrad. Wat later deed ik, als enige meisje, mee aan een Elvis Presley-wedstrijd in bioscoop Cinema Royal aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Ik zong Tutti Frutti en maakte net zulke heupbewegingen als Elvis. Het publiek applaudisseerde luid. Zo is het begonnen, zestig jaar geleden.”

Haar eerste hit was ‘Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy’, een vertaling van het Zweedse lied ‘Är du kär i mej ännu, Klas-Göran’ van de latere ABBA-manager Stig Anderson. De hit, een gouden plaat, betekende haar definitieve doorbraak. Andere grote hits waren o.a. ‘Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie’(1965) en de carnaval hits ‘Moet Je M`n Zuster Zien’(1967), “De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag’ (1976) en ‘Leo’(1976).

 

 

 
Translate »
Share This