Vandaag viert Redfoo zijn verjaardag. De Amerikaanse rapper, vandaag 44, maakte van 2006 tot en met 2012 deel uit van de groep LMFAO. Die ken je van hun wereldhit ‘Sexy And I Know It’. Redfoo werd geboren op 3 september 1975, als zoon van Berry Gordy, Jr., oprichter van het legendarische platenlabel Motown, en Nancy Leiviska. Hij zat op school met Will.i.am en GoonRock.

In 1997 begon Redfoo met het schrijven en produceren van zijn eerste nummers en vormde hij een hiphopgroep met Dre Kroon. Datzelfde jaar kwam hun eerste album uit Balance Beam. De groep ging uit elkaar en Redfoo werkte een tijdje als handelaar. In 2004 boekt hij succes met het liedje ‘I Gotta Know’, samen met Figgkidd en Tech N9ne, dat op 50 kwam in de Australische hitlijsten.

Samen met zijn neef SkyBlu richtte hij in 2006 de groep LMFAO op. Ze brachten toen ook hun eerste single uit: ‘I’m in Miami Bitch’. Ze waren samen met Chris Willis en Fergie te horen in het nummer ‘Gettin’ Over You’ van de Franse DJ David Guetta, in 2010. Het nummer kwam op 1 in Frankrijk en Engeland. Het tweede album van LMFAO kwam in 2010, genaamd Sorry for Party Rocking. Op het album stonden onder meer de hits ‘Party Rock Anthem’, ‘Sexy and I Know It’, ‘Sorry for Party Rocking’ en ‘Champagne Showers’.

 

 

 
Translate »
Share This