• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Razorlight doorbrak eerder dit jaar, na een lange afwezigheid, met ‘Call Me Junior’ eindelijk weer de stilte. Niet alleen komt de Zweeds-Engelse band met een nieuw album, waarvan vandaag de single ‘You Are Entering The Human Heart’ uitkomt. Ze keren na tien jaar ook nog eens terug in de originele samenstelling. Zo hoor je op het nummer Johnny Borrell, Andy Burrows, Björn Ågren en Carl Dalemo, dezelfde groep als waarmee het in 2004 allemaal begon.

‘You Are Entering The Human Heart’ is, samen met het eveneens nieuwe ‘Violence Forever’, terug te vinden op het aankomende verzamelalbum: ‘Razorwhat? The Best Of Razorlight’. Het album komt uit op 9 december en is onderdeel van een groter project van de band, waarbij ook de documentaire ‘Fall To Pieces’ hoort. Hierin is te zien hoe de reünie van de bandleden zich voltrok. De titel is te herleiden naar een van de liedjes van hun album ‘Razorlight’ uit 2006, ‘Before I Fall To Pieces’.

Over zijn hernieuwde samenwerking met Andy Burrows en de eerste single van het album zeg Borrell het volgende: “Andy played it to me and I was like, ‘this sounds like a hit groove’. I produced it and I feel really proud of it.”  Burrows, die na zijn tijd bij Razorlight onderdeel uitmaakte van We Are Scientists en ook nog solo aan de weg timmerde, is eveneens trots op de uitkomst. “It was a really collaborative experience doing that track,” vertelt de drummer Burrows. “I think it’s a great pop song.”

 
Translate »
Share This