Racoon heeft zojuist de video van hun nieuwe single ‘Het Is Al Laat Toch’ uitgebracht. Het is het eerste levensteken van het nieuwe album, dat in het najaar van 2020 zal uitkomen. Een semi-akoestisch, volledig Nederlandstalig album, voor het eerst in hun bestaan. Racoon kondigde ook een clubtour aan die de band in april naar Eindhoven, Utrecht en Groningen brengt.

Het liedje ‘Het Is Al Laat Toch’, deze week de Hitzound Smash, gaat over het gevoel dat iedereen wel kent: dat van een eerste afspraakje. Zal de ander, hij of zij, mij leuk vinden? Of zoals Bart zingt: “Wat een idee, wat een plan, oh verdomme man. Waarom ben ik zo nerveus? Ga naar binnen, ga toch zitten en wat drinken dan.”

De single gaat vergezeld van bijzonder artwork, een getekend mannetje. “Dat mannetje heb ik toen ik achttien was op mijn rug laten zetten. Ik had het ooit getekend in één van mijn schrijfschriften. Het kwam telkens terug als ik een tekstje had neergekwakt en begon voor mij steeds meer een eigen leven te leiden. De teksten van onze nieuwe plaat gaan mij allemaal aan mijn hart. Daarom vond ik het een tof idee om het mannetje ervoor te gebruiken. Gelukkig was Dennis het met me eens. Het is een makkelijk poppetje. Net als ik: een niet al te moeilijk ventje met simpele, directe teksten. Groot hart, beetje getikt, niet te mooi, niet te ingewikkeld.” , aldus Bart van der Weide. Dat de Nederlandstalige sound aanslaat, is duidelijk. Ook Q Music en NPO Radio 2 roepen het nummer uit tot Alarmschijf en Topsong.

 

 

 
Translate »
Share This