Op 22 november 1975 komt Pussycat nieuw binnen met ‘Mississippi’ in de Nationale Hitparade. Samen met haar zussen Betty en Marianne vormde Toni Willé in de jaren zestig de BG’s From Holland, waarbij BG de afkorting was voor Beat Girls. Gitaarles kreeg het trio van Werner Theunissen. Hij werd later van groot belang voor Pussycat, omdat hij meer dan 55 liedjes voor hen schreef, waaronder ‘Mississippi’.

Voor het succes kwam, zocht de groep naar een platenmaatschappij en stuurden hun opnames op cassettebandjes naar verschillende platenmaatschappijen. Tim Griek bood hun vervolgens aan om demo’s op te nemen in de EMI-studio. Omdat de band te weinig nummers had, werd ‘Mississippi’ er ook maar bijgedaan, ondanks dat ze zelf niet veel hadden met het nummer. EMI zag hier juist potentie in en ze kregen een contract voor twee singles, ‘Mississippi’ en ‘Georgie’. Eddy Hilberts werd hen toegewezen als producer en het was op zijn initiatief dat de naam werd gewijzigd in Pussycat.

Met ‘Mississippi’ had Pussycat goud in handen! In duizelingwekkende vaart vloog de single de eerste plaats in de Nationale Hitparade en: daar bleef het niet bij. In tenminste 15 landen bereikte de single de nummer 1 positie, waaronder Engeland en Duitsland. Er zijn maar liefst vijf miljoen exemplaren verkocht van ‘Mississippi’. Geen wonder dat de drie zussen hun ontslag namen bij DSM waar ze alle drie werkten als telefoniste.  Pussycat werd in 1976 onderscheiden met de Conamus Exportprijs voor hun internationale succes.

 
Translate »
Share This