• Twitter
  • Facebook

Credits : EMI

Op 29 november, maar dan in 1975, komt Pussycat nieuw binnen met ‘Mississippi’ in de Nederlandse Top 40. Samen met haar zussen Betty en Marianne vormde Toni Willé in de jaren zestig de BG’s From Holland, waarbij BG de afkorting was voor Beat Girls. Gitaarles kreeg het trio van Werner Theunissen. Hij werd later van groot belang voor Pussycat, omdat hij meer dan 55 liedjes voor hen schreef, waaronder ‘Mississippi’. Theunissen liet zich inspireren door de hit ‘Massachusetts’ (1967) van de Bee Gees.

Voor het grote succes kwam, zocht de groep naar een platenmaatschappij en stuurden hun opnames op cassettebandjes naar verschillende platenmaatschappijen. Tim Griek bood hun vervolgens aan om demo’s op te nemen in de EMI-studio. Omdat de band te weinig nummers had, werd ‘Mississippi’ er ook maar bijgedaan, ondanks dat ze zelf niet veel hadden met het nummer. EMI zag hier juist potentie in en ze kregen een contract voor twee singels, waaronder ‘Mississippi’. Eddy Hilberts werd hen toegewezen als producer en het was op zijn initiatief dat de naam werd gewijzigd in Pussycat.

De zusjes zingen het liedje in op een bandje en sturen dat naar EMI Bovema in Heemstede. De platenmaatschappij reageert enthousiast. In april 1975 werd ‘Mississippi’ op singel uitgebracht. “In eerste instantie deed de single niks. Maar toen ging Meta de Vries ‘m draaien. Zij dacht dat Pussycat een Engelse groep was. Wel leuk, want later in Engeland dachten ze dat wij uit Amerika kwamen!” aldus Betty. Maar op 29 november 1975 komt ‘Mississippi’ de hitlijsten binnen. Enkele weken later staat Pussycat met ‘Mississippi’ op de eerste plaats.

Met ‘Mississippi’ had Pussycat goud in handen! In duizelingwekkende vaart vloog de single de eerste plaats in de Nationale Hitparade en: daar bleef het niet bij. In tenminste 15 landen bereikte de single de nummer 1 positie, waaronder Engeland en Duitsland. Er zijn maar liefst vijf miljoen exemplaren verkocht van ‘Mississippi’. Geen wonder dat de drie zussen hun ontslag namen bij DSM waar ze alle drie werkten als telefoniste.  Pussycat werd in 1976 onderscheiden met de Conamus Exportprijs voor hun internationale succes.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This