Vandaag viert Eric van Tijn zijn 64e verjaardag. Van harte! Als zoon van een geluidstechnicus groeit hij op met muziek en het is dan ook niet zo vreemd dat hij een carrière nastreeft in de muziekwereld. Tijdens zijn studie speelt Eric niet alleen in diverse bandjes, maar weet in die periode ook een gouden plaat in de wacht te slepen voor een single met Patricia Paay.

In deze periode produceert hij ook de muziek van de tv-serie ‘De Familie Knots’. Zo komt hij in contact met Jochem Fluitsma. Het wordt het begin van een uiterst succesvolle periode voor de twee producers. Mai Tai en Richenel zijn ontdekkingen van Eric en Jochem. Met name Mai Tai krijgt ook veel succes in het buitenland. Dat geldt ook voor hun ontdekking van de boyband Caught In The Act.

Eric en Jochem schreven en produceerden voor veel grote Nederlandse artiesten. Om maar een paar te noemen: Andre Hazes , Status Quo, Guus Meeuwis, Dolly Dots, The Scene, Rene Froger, Engelbert Humperdinck, Gerard Joling, Willeke Alberti, Andre van Duin, Paul de Leeuw en Montserrat Caballe. In 1994 produceert het tweetal het nummer “Vrede” voor Ruth Jacott. In 1993 doet de zangeres met dit nummer mee aan het Eurovisie Songfestival en behaald een 6e plaats in de finale.

Ook de bijdrage  van Edsilia Rombley, “Hemel en Aarde” (1998),  is van Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Goed voor een 4e plaats op het Eurovisie Songfestival.  In 1996 scoorden Eric & Jochem een nummer 1 hit met ‘Ademnood’ van Linda, Roos en Jessica. In datzelfde jaar scoorden ze, onder hun eigen naam, dan ook nog een nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig met ’15 miljoen mensen’.

 
Translate »
Share This