Vandaag is hij 72 jaar geworden: Polle Eduard! De Nederlandse muzikant en zanger was er als de kippen bij in de muziekwereld. Al op 16-jarige leeftijd maakte hij deel uit van Tee Set. Lang duurde dat niet, want in 1967, nog voor de groep haar Amerikaanse doorbraak beleefde, vertrok Polle samen met Hans van Eijck. Ze vormden de nieuwe band After Tea. Nog in datzelfde jaar bereikten ze met de flower power single “Not Just A Flower In Your Hair” de top 10 van de Veronica Top Veertig.

In 1968 had After Tea onder het pseudoniem De Martino’s een grote hit met de draak “Moest dat nou”, een parodie op de muziek van De Heikrekels. Het werd het eerste bewijs dat Eduard goed uit de voeten kon met het populaire Nederlandse repertoire. In 1971 formeerde hij de Nederlandse rockband Drama, dat twee jaar stand hield.

In 1973 besloot Eduard om solo te gaan. Eduard ging zich toerleggen op het schrijven van nummers. Zo schreef Eduard samen met Peter Koelewijn de top 10 hit “Honkie-tonkie Pianissie” van Nico Haak. Later schreef hij ook nummers onder zijn eigen naam. Peter Koelewijn produceerde in 1979 ook Eduards solo single “Ik wil jou”, dat de Nederlandse Top Veertig bereikte. In 2019 kwam ook het album ‘Recorded’ uit, met o.a. vier nieuwe nummers van The Motions. Met zang van Rudy Bennett, Polle Eduard (gitaar), PP Everts (toetsen), Alan McLachlan (gitaar), Specs Hildebrand (gitaar) en Ruud Saelman (drums). Thijs Kramer deed de vioolpartij.

Polle daarover: “Wij vonden met elkaar die nummers zo goed dat we besloten om er frisse hedendaagse versies van op te nemen. Afgelopen zomer namen we die op in de Parkroadstudio bij Erik Kuylaars. De reacties van de fans en de pers zijn overdonderend. Die muziek van toen leeft nog volop bij een grote groep mensen. Je zag het ook tijdens die radio-reunië met de Tee Set en After Tea die we in april dit jaar deden met jou bij Stadsomroep Delft. Je staat er niet bij stil hoeveel mensen dit leuk vinden. Ik was 11 en hoorde Amerikaanse liedjes op de radio en besloot om gitaarlessen te nemen bij Bob Kerkhof in Delft.”

 
Translate »
Share This