Op 9 januari 1965 komt Petula Clark binnen in de hitparade van Tijd voor Teenagers. Deze lijst, de voorloper van de Mega Top 50 en Single Top 100, werd vanaf november 1963 samengesteld op basis van onderzoek naar de verkoopcijfers van singles: de Tijd voor Teenagers Top 10. Het nummer van Petula beloofde een hele grote internationale hit te worden en stond aan het einde van januari 1965 al op de eerste plaats in Amerika.

En dat terwijl 1963 en 1964 de carrière van Clark volledig in het slop zat. Componist Tony Hatch van Pye Records vloog naar Parijs met nieuw materiaal voor haar, maar:  Petula vond geen enkel lied goed. Wanhopig speelde hij toen enkele akkoorden voor van een nog niet voltooid lied dat geïnspireerd werd door zijn recente reis naar New York. Nadat ze deze muziek had gehoord, zei Clark dat als hij een tekst kon schrijven die even goed was als de melodie, zij het lied beslist zou willen opnemen als haar volgende single.

En met groot succes! Alleen al in Amerika gingen er drie miljoen singles van over de toonbank. Daarnaast sleepte Petula er een Grammy mee binnen.  In de Tijd voor Teenagers Top 10 behaalde ‘Down Town’ de vierde plaats. Maar in 1967 bereikte Petula Clark ook in Nederland een nummer 1 hit met ‘This Is My Song’.

 
Translate »
Share This