Vandaag viert Peter Orloff zijn 77e verjaardag. We kennen hem als Duitse schlagerzanger, componist, tekstschrijver, producent, muziekuitgever en dirigent. Peter dirigeerde bijvoorbeeld het “Schwarzmeer kosakenchor”, dat Helmut Lotti begeleidt bij “From Russia with love”, maar hij was ook de componist van Du’, de grote hit van Peter Maffay. Als zanger is Orloff vooral bekend van ‘Ein Mädchen für immer’. Dat nummer bereikte de 9e plaats inde Veronica Top Veertig en leverde hem een gouden plaat op.

Na zijn rechtenstudie ging Peter eerst aan de slag als vrachtwagenchauffeur en als zanger in een Keulse rockband. Hij werd ontdekt door de tekstdichter Heinz Korn (‘Mit 17 hat man noch Träume’) start hij in 1967 op het ‘Cornet’-label, geproduceerd door Heinz Gietz, zijn eerste single: ‘Das schönste Mädchen der Welt’.  De opvolger ‘Es ist nie zu spät’ behaald de 2e plaats in Duitsland.

Behalve voor Peter Maffay schreef hij ook voor artiesten als Freddy Quinn, Rex Gildo, Roy Black, Renate Kern, Bata Illic, Heino, Bernd Clüver (o.a. ‘Der Junge mit der Mundharmonika’) en Julio Iglesias. Vanaf de jaren 1990 wijdde Orloff zich meer aan de volksmuziek.  Sinds jaren is hij de producent van het succesvolle Original-Schwarzmeer-Kosaken-Chor en hij reist daarmee jaarlijks langs kerken en concertzalen in geheel Duitsland. De nieuwe cultstatus van de Duitse schlagermuziek heeft ook zijn nummers weer populair gemaakt.

 
Translate »
Share This