Vandaag viert Peter Cetera zijn 76e verjaardag. Hij is vooral bekend geworden als zanger van de Amerikaanse band Chicago, maar ook solo is hij succesvol. Cetera startte in The Exceptions, maar deze groep bleek commercieel niet echt succesvol.  In 1967 trad Cetera toe tot Chicago Transit Authority, dat later Chicago werd. De groep scoorde al vroeg in hun carrière met grote hits in Amerika, zoals ‘‘Make me smile’ en ‘Saturday in the Park’. Met ‘I`m a man’ scoorde Chicago in 1969 hun eerste hit in de Veronica Top Veertig. Ook ’25 or 6 to 4’ was een behoorlijke hit.

Het grote succes voor Chicago in Nederland kwam met het door Peter geschreven ‘If you leave me now’. Het werd een nummer 1 hit. Ook de opvolger ‘Baby what a big surprise’ werd een top drie hit.  In 1981 nam Peter Cetera zijn eerste soloalbum op, maar zijn platenmaatschappij wilde het niet promoten, uit angst dat hij Chicago zou verlaten. Cetera bleef tot 1985 bij de band, maar koos daarna voor een solocarrière.

In Nederland had hij uit zijn solocarrière maar één hit behaald. Dat werd ‘Glory Of Love’ uit 1986. Dit nummer maakte ook onderdeel uit van de succesvolle soundtrack van The Karate Kid 2, een film uit 1986.  In 1987 produceerde hij het album ‘I Stand Alone’ van Agnetha Faltskog. In Amerika werd zijn single ‘After All’, een duet met Cher, een grote hit, zo niet in Nederland.

 
Translate »
Share This