Vandaag gaat de nieuwe single in primeur van de Pet Shop Boys. ‘Monkey Business’ is de derde single van ‘Hot Spot’, dat op 24 januari verschijnt. Tevens is er ook een nieuw tour aangekondigd waarmee ze diverse shows door Europa zullen spelen. Zo brengt de ‘Dreamworld: The Greatest Hits Live’-tour het duo op woensdag 6 mei naar de AFAS Live te Amsterdam.

‘Hotspot’ werd grotendeels geschreven en opgenomen in Berlijn en Los Angeles en geproduceerd en gemixt door Stuart Price. Het album bevat 10 gloednieuwe Tennant / Lowe-nummers, waaronder de single ‘Dreamland’, een samenwerking met Years & Years, waarmee ze genoterd staan in de TOP 40. Ook is er het nieuwe nummer ‘Burning the Heather’ met Bernard Butler op gitaar.

“We’ve written much of our music over the last ten years in Berlin and it was an exciting experience to work on this album in the legendary Hansa studios there and add a new dimension to our sound.” – Pet Shop Boys. Het album is het derde deel in de serie PSB-albums geproduceerd door Stuart Price en het vervolg op ‘Electric’ uit 2013 en ‘Super’ uit 2016. ‘Hotspot’ zal uitkomen op CD, vinyl en digitaal.

 

 

 
Translate »
Share This