• Twitter
  • Facebook
Credits: The Sound Stage, Wikipedia

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

Het Britse duo Pet Shop Boys hebben een indrukwekkende rij hits op hun naam gebracht in Nederland, maar niet alle singles sloegen aan. Zo negeerde Nederland, of liever gezegd de Nederlandse Top Veertig, de single ‘Being boring’ uit 1990. Het nummer, geschreven door Neil Tennant en Chris Lowe, stond op hun vierde LP ‘Behaviour’. De demo werd opgenomen in een studio in Glasgow en later in handen gegeven van Harold Faltermeyer (zelf succesvol met ‘Axel F’), die het als producer in Munich onder handen nam. De single bereikte o.a. de top tien in Italië en Finland en was ook in Engeland succesvol. In Nederland haalde deze single niet eens de Tipparade!

In een interview in 1993, omschreef Neil Tennant ‘Being Boring’ als “one of the best songs that we’ve written”, en zei: “For me it is a personal song because it’s about a friend of mine who died of AIDS, and so it’s about our lives when we were teenagers and how we moved to London, and I suppose me becoming successful and him becoming ill.”

 
Translate »
Share This