• Twitter
  • Facebook
Credits: Myrna Suarez, Kat Bawden

Op 19 mei brengt Paul Simon een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ bestaat uit zeven composities die met elkaar één muziekstuk vormen. De zeven hymne-achtige composities van ‘Seven Psalms’ duren bij elkaar 33 minuten en zijn bedoeld om als geheel te beluisteren. Paul speelde vrijwel alle muziek op het album zelf in, met enkel akoestische instrumenten. Op ‘Seven Palms’ zijn ook het Britse vocaal ensemble VOCES8 en de Amerikaanse singer-songwriter Edie Brickell te horen. Voor de productie werkte Paul samen met Kyle Crusham.

Vanuit de overtuiging dat psalmen niet uitgesproken maar gezongen horen te worden, grijpt Paul Simon met ‘Seven Psalms’ naar eigen zeggen terug naar de oorsprong van folkmuziek: de psalmen van de bijbelse koning David.

In zijn meer dan zestigjarige carrière heeft Paul Simon talloze hits voortgebracht. Mede dankzij singles als Bridge Over Troubled Water, The Sound of Silence, Graceland en Mrs Robinson won hij 16 Grammy Awards. Hij werd (twee keer) opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en in de Songwriters Hall of Fame. In 2019 was Paul Simon de eerste muzikant ooit die van het Smithsonian’s National Museum of American History de Great Americans Medal ontving. Naast zijn muzikale carrière zet Paul Simon zich in voor verschillende goede doelen, waaronder het mede door hem opgerichte Children’s Health Fund.  De plaat ‘Seven Psalms’ verschijnt op 19 mei digitaal, op vinyl en op cd.

 
Translate »
Share This