• Twitter
  • Facebook

Credits: Apple Records

Terug naar 21 april, maar dan in 1973! Op deze dag  kwam ‘My love’ van Paul McCartney & Wings binnen in de Daverende Dertig. Paul schreef dit liefdesliedje voor zijn toenmalige echtgenote Linda. ‘My Love’ was te vinden op het Wings album ‘Red Rose Speedway’. Het nummer werd  live opgenomen met een orkest in de Abbey Road Studios in Londen. ‘My love’ werd een piano ballad in de stijl van ‘The Long and winding road’ van The Beatles. In het nummer zit een gitaarsolo van de Noord-Ierse Henry McCullough.

Paul herinnerde zich later: “I’d sort of written the solo, as I often did with our solos. And Henry walked up to me before the take and just sort of said (adopts Celtic brogue), Hey, would it be all right if I try something else?’ And I said, (uncertainly) ‘Er…yeah.’ It was like, ‘Do I believe in this guy?’ And he played the solo on ‘My Love,’ which came right out of the blue.”

Leuk om te melden is, dat de flipside van de singel, ‘The mess’, live werd opgenomen in het Congresgebouw in Den Haag (augustus 1972). ‘My love’ werd een hele grote hit in Amerika: het bereikte de 1e plaats in de Billboard Hot 100. Het leverde de band een gouden plaat op voor de verkoop van meer dan één miljoen singels. In Engeland bereikte ‘My love’ de 9e plaats. In de Daverende Dertig kwamen Paul McCartney & Wings, met het predicaat Troetelschijf, tot de 12 plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This