• Twitter
  • Facebook
Foto: Parlophone records

Op 15 oktober 1983 komen Paul McCartney en Michael Jackson binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Say, say, say’. Het nummer was het tweede succesvolle product van de samenwerking van Jackson en McCartney; een jaar daarvoor maakten ze samen het nummer ‘The Girl Is Mine’ dat te vinden is op Michael Jacksons succesvolste album ‘Thriller’. De single ‘Say, say, say’, die twee weken eerder was uitgebracht, werd geschreven door Paul en Michael en stond op de LP ‘Pipes of peace’ van McCartney.

De twee wereldsterren kenden elkaar al voor de twee samenwerkingen. Jackson logeerde in het voorjaar van 1982 namelijk een weekend op het landgoed van Paul en Linda McCartney in Sussex. Michael vroeg Paul tijdens de logeerpartij ook om adviezen voor zijn carrière. “Investeer in de muziekuitgeef-business”, tipte McCartney. Daar zag Jackson wel wat in. “Op een dag ga ik jouw liedjes kopen”, zei hij. “Dat is een goeie”, vond McCartney, die op dat moment dacht dat hij een grapje maakte.

Michael voegde later de daad bij het woord en schafte zich de uitgeefrechten aan van de songs van The Beatles. Zo kregen de twee mot met elkaar. McCartney was not amused toen bleek dat nummers van The Beatles gebruikt werden voor reclames. Dat had Paul zelf nooit gewild, omdat het ‘de liedjes aantastte’. Maar Jackson zag het als slim zakendoen.  De tijd heelt echter alle wonden. Paul zei nog niet zo lang gelden over Jackson: “Ik voel me bevoorrecht dat ik heb mogen omgaan en werken met Michael. Hij was een ongelofelijk getalenteerde jongeman met een zachte ziel

In de videoclip van ‘Say, say, say’ was Paul`s vrouw Linda McCartney te zien, evenals Michael Jacksons zus La Toya. De videoclip werd geschoten in het “Union Hotel and Mansion” te Los Alamos, Californië. De single was een internationale millionseller. In Amerika bereikte het nummer de eerste plaats en in Engeland de 2e positie. In de Veronica Top Veertig behaalde het duo de 4e plaats.

 
Translate »
Share This