• Twitter
  • Facebook
Credits: Sony Music

De nieuwe single van Orange Skyline heet ‘Poète Maudit’. De band speelde het minimalistische nummer, gezongen door gitarist Niels, vorig jaar al regelmatig tijdens de clubtour en diverse radio-optredens. ‘Poète Maudit’ staat niet op het fysieke album Orange Skyline, maar is vanaf vandaag wel aan het album op de DSP’s toegevoegd.

De term Poète Maudit betekent ‘de onbegrepen dichter’ en stamt uit 19de-eeuwse Franse schrijverskringen van Verlaine, Baudelaire en Rimbaud. Over hun nieuwe single zegt Orange Skyline: “We gingen ooit naar een concert van Paul McCartney. Daar vertelde hij dat hij nog steeds spijt heeft dat hij John Lennon niet vaak genoeg heeft gezegd hoeveel hij van hem houdt. Zijn advies: zeg de mensen van wie je houdt, dat je van ze houdt – voordat het te laat is. Met Pauls woorden in gedachten werken we nu al zo’n tien jaar aan dit nummer. We hebben het de afgelopen jaren vaak proberen op te nemen, tot nu toe was dat nooit echt gelukt. Deze versie heeft een persoonlijke puurheid en is in één take opgenomen.”

Orange Skyline is dit jaar genomineerd voor een Edison in de categorie Rock. Op 4 maart start in Groningen de nieuwe clubtour, speeldata hier. Deze zomer staat de band op Dauwpop (2 juni) en diverse andere festivals.

 
Translate »
Share This