• Twitter
  • Facebook
Credits: Matt Crockett, Sandra Bulthuis

Noel Gallagher’s High Flying Birds maken vandaag de details bekend van het nieuwe album ‘Council Skies, dat wordt uitgebracht op 2 juni op Sour Mash Records. Beschikbaar op CD, LP, HD Digital, 3LP en 2CD Deluxe Limited Edition, met remixes van Robert Smith van The Cure en Pet Shop Boys. Met de beeldende albumtitel, het artwork en de lyrics, gaat Noel Gallagher met ‘Council Skies’ terug naar zijn verleden en brengt hij een eerbetoon aan zijn Manchester roots.

Noel Gallagher’s High Flying Birds brengen vandaag ook een single en videoclip uit, ‘Easy Now’, afkomstig van het nieuw uit te komen album. Doordrenkt met psychedelica zwelt de track zachtjes aan, mede dankzij de achtergrondvocalen en golvende orgelpartijen. In de videoclip is nieuw talent Milly Alcock te zien die de rol speelt van Princess Rhaenyra Targaryen in de succesvolle en Golden Globe winnende HBO serie House of the Dragon, plus een cameo van Noel Gallagher. De video is geregisseerd door UK Music Video Awards winnaar Colin Solal Cardo. 

‘Council Skies’ is opgenomen in Noel’s eigen Lone Star Sound Recording Studios in Londen, de weelderig georkestreerde strijkers zijn opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios.

 
Translate »
Share This