Vandaag viert Nino de Angelo zijn 57e verjaardag.  Deze Duitse schlagerzanger van Italiaanse afkomst was in Nederland vooral in de eighties succesvol. Want wie kent niet zijn hit ‘Jenseits von eden’?  Zijn eerste plaatje maakte Nino al op 15-jarige leeftijd, maar ‘Junges blut’ sloeg niet zo aan. Met de opvolger ‘Jenseits von eden’ kwam zijn carrière in volle bloei. Aanvankelijk stond hij broederlijk samen genoteerd in de Tipparade met een Engelstalige versie van het nummer: ‘Guardian angel’. Beide versies behaalden de Nederlandse Top Veertig. Het nummer was geschreven door Drafi Deutscher.

Deze meneer, o.a. ook bekend van zijn classic ‘Marmor, Steein und Eisen bricht’) ging schuil achter Masquerade, de groep die succes had met ‘Guardian angel’.  Het liedje is in het Nederlands vertaald door Vicky Leandros (Ver van het leven) en Dana Winner (Ver weg van Eden). Ook de Duitse punkband Die Ärzte coverden de track, op geheel eigen wijze.  De Angelo bracht nog meer singles en albums uit, maar hij kon hier het succes van ‘Jenseits von Eden’ niet meer herhalen.

In 1989 werd Nino de Angelo afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival voor Duitsland met ‘Flieger’. Niemand minder dan Dieter Bohlen (Modern Talking) schreef het nummer. Zijn kompaan  Rolf Köhler zong met de Angelo mee op het songfestival. De Angelo eindigde op de 14de plaats. In 2002 nam hij opnieuw aan de Duitse preselectie voor het songfestival deel, met ‘Und wenn Du lachst’ maar zonder succes.

 
Translate »
Share This