Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 3 augustus 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Get it up’ van New England. Deze Amerikaanse rockband was afkomstig uit Boston en werd in 1978 opgericht. New England werd ontdekt door Bill Aucoin, de manager van Kiss.

Hij brengt de band onder bij MCA Records. New England gaat de studio in om het eerste album op te nemen onder leiding van Paul Stanley en Mike Stone. In juni 1979 volgt de eerste single ‘Don’t ever wanna to lose ya’.  Een hit in Amerika: het bereikt de Top 40 van Billboard. Ook met de opvolger ‘Hello Hello Hello’ hebben ze succes in Amerika.  New England gaat toeren met Kiss : ze verzorgen het voorprogramma van hun Dynasty-tournee.

In 1980 volgt het tweede album ‘Explorer Suite’. Platenlabel is dan Elektra en John Fannon is de producer. Ze gaan dan op tournee met AC/DC, Styx, Rush, Saga en Journey. Ze vallen op bij Todd Rundgren, die hun derde album ‘Walking Wild’ produceerde. Van dit album komt de Steunplaat ‘Get it up’. Met dit nummer bereikt de groep een notering in de Tipparade, maar een hit wordt het niet.  Daarna wordt het stil rond de band. Waldo en Shea vertrekken naar Alcatrazz. Gardner neemt een soloalbum op. In 2002 en 2006 volgen nog twee reünies, albums geven ze niet meer uit, behalve het retro-livealbum.

 
Translate »
Share This