Op 21 mei 1983 kwam Nena binnen in de Nationale Hitparade met ‘Nur geträumt’.   Het nummer is geschreven door toetsenist Jörn-Uwe Fahrenkrog-Petersen, zangeres Nena Kerner en drummer Rolf Brendel. Fahrenkrog-Petersen schreef de muziek, terwijl Kerner en Brendel verantwoordelijk waren voor de tekst van het nummer. Manager Jim Rakete liet het nummer opnemen in de Berlijnse studio van de band Spliff; toetsenist Reinhold Heil en basgitarist Manfred Praeker van deze band waren verantwoordelijk voor de productie van het nummer. De single stond op de LP ‘Nena’.

“Nur geträumt” betekende de commerciële doorbraak voor de band Nena. De single werd 40.000 keer verkocht in Duitsland en bereikte de tweede plaats in de hitlijsten.  Het liedje paste uitstekend in de Neue Deutsche Welle, die omstreeks deze tijd voet aan de grond kreeg in Nederland. Behalve Nena, maakten o.a. ook Spliff, BAP, Rheingold, Trio, Peter Schilling en Spider Murphy Gang opmars dankzij deze stroming.  ‘Nur getrümt’ was de tweede hit voor Nena na ’99 Luftbllons’, dat de 1e plaats bereikte in de Nationale Hitparade. ‘Nur geträumt’ kwam tot de 7e positie.

‘Nur geträumt’ is een aantal keren gecoverd. Jasmin Wagner bracht in 1997 onder haar artiestennaam Blümchen een happy hardcore-versie van het nummer uit, die de zesde plaats behaalde in de Duitse hitlijsten. Special D scoorde in 2003 een Europese hit met een hands up-versie van het nummer onder de titel “Come with Me”.

 
Translate »
Share This