Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het Nederpop hit ABC archief na Armand met:

Amin van Buuren

In het Nederpop Hit ABC Dossier werpen we vandaag de spotlights op Armin van Buuren. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle Nederlandse DJ’s. En niet alleen in Nederland! Zo werd Armin al vijf keer uitgeroepen tot beste DJ van de wereld door DJ Mag. Hij werd geïnspireerd door Ben Liebrand en was amper veertien jaar, toen hij voor het eerst muziek begon te maken. Armin zond ook een demo van zijn productie naar zijn idool. Liebrand was zeer enthousiast was over de jonge Van Buuren. Mede hierdoor leerde Liebrand Van Buuren hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Van Buurens passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek ‘Nexus’, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.

Hij begon onder verschillende pseudoniemen singels uit te brengen. Met de naam Armin is het in 1997 raak met zijn track ‘Blue fear’, dat een hitje wordt in Engeland. Hij maakte in 2000 succesvolle remixes voor Wamdue Project’s ‘King Of My Castle’, Gouryella’s ‘Walhalla’ en Madison Avenue’s ‘Don’t Call Me Baby’. In 2000 haalt Armin voor het eerst de Tipparade met zijn singel ‘Communication’. Zijn eerste hit maakt hij een jaar later onder de naam Perpetuous Dreamer met ‘The sound of goodbye’.

Daarnaast begon hij met zijn eigen radioprogramma A State Of Trance, dat vanaf 2001 iedere week wordt uitgezonden via het internet, op Slam!FM (later Radio 538) en nog vele andere radiostations. Zijn eerste echte soloalbum ’76’ brengt Armin uit in 2003.  Dat jaar haalt Armin de Nederlandse hitlijsten met het nummer ‘Yet Another Day’ met Ray Wilson (ex-Stiltskin en ex-Genesis).

Daarna verschijnen er aan de lopende band nieuwe albums van Armin van Buuren.  Met album Imagine (2008), haalt zelfs een nummer 1-positie en werd met goud bekroond. Daar stond ook de singel ‘In And Out Of Love’ op. Het was een samenwerking tussen Armin en zangeres Sharon den Adel van Within Temptation. Daarmee behaalt van Buuren voor het eerst een top tien hit in de Nederlandse Top 40. In 2010 sleept hij een Gouden Harp in de wacht.

Op de dag van de troonwisseling, 30 april 2013, beleeft Armin een hoogtepunt in zijn carrière. Op de kop van het Java-eiland in Amsterdam draait hij voor de nieuwe koning en koningin. Hij treedt samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op tijdens de koningsvaart in de avond. Dat jaar komt ook zijn album ‘Intense’ uit met de wereldwijde hit ‘This Is What It Feels Like’, samen met de Canadese singer en songwiter Trevor Guthrie. De singel behaalt de 3e plaats in de Nederlandse Top 40. Andere super hits zijn ‘Sunny days’ (2017 met Josh Cumbee), ‘Therapy’(2018 met James Newman) en ‘Hoe het danst’ (2019, met Marco Borsato en Davina Michelle) Dit wordt de Hit van het Jaar 2019.  Met ‘Come around again’ met Billen Ted & JC Stewart scoorde hij in 2022 zijn laatste grote hit.

Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01HOE HET DANST (met M.Borsato & D.Michelle)201930 wk. – 01
02THIS IS WHAT IT FEELS LIKE (met G.Guthrie)201326 wk –  03
03THERAPY (met James Newman)201825 wk –  04
04SUNNY DAYS (met Josh Cumbee)201726 wk  – 04
05ANOTHER YOU (met Mr.Probz)201518 wk  – 08

De meest gestreamde song van Armin van Buuren is ‘Blah blah blah’ met zo’n 510.000.000 streams. Dat is zo’n 140.000.000 streams meer dan ‘This is what it feels like’.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This