• Twitter
  • Facebook

Credits: DJ Vernon, AcerBen

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. Dagelijks zullen we aandacht besteden aan het Nederpop Hit ABC. Nederpop is één van de meest populaire muziekstromen die ons land rijk is en telt vele commerciële hoogtepunten. Denk maar eens aan ‘Venus’ van Shocking Blue, ‘Radar love’ van Golden Earring, ‘Stars on 45’ van Stars on 45, ‘Lea’ van The Cats , ‘Niet of nooit geweest’ van Acda en de Munnik en ‘No limits’ van 2 Unlimited.

Wil jij dat jouw favoriete Nederlandse act ook een plaats krijgt in het Nederpop Hit ABC Archief? Stuur ons dan een berichtje. Hitzound presenteert vandaag:

2 UNLIMITED

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, misschien wel de meest succesvolle Nederlandse act in de geschiedenis. Gedurende de eerste helft van de jaren 90 behaalden de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde met Anita Doth en Ray Slijngaard vele wereldhits. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen.

Het begon allemaal tijdens een optreden van zijn vriend en Quadrophonia-rapper Marvin D en de dan 19-jarige Kid Ray ook de microfoon grijpt.  Zijn freestyle viel in de smaak. Diezelfde Marvin D stelde Ray later voor aan de zangeres Anita Doth en de Belgische producers Phil Wilde en Jean-Paul de Coster, die in het voorjaar van 1991 de groep 2 Unlimited vormen.

Al met de eerste singel ‘Get ready for this’ behaalde 2 Unlimited niet alleen een hoge notering in Nederland en Europa, maar prijkte de singel ook in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Van 1991 tot 1996 scoorde 2 Unlimited de ene hit naar de andere hit met singels als “Twilight Zone”, “No Limit” en “The Real Thing”.  Maar op 17 april 1996 stapten Ray en Anita uit 2 Unlimited omdat ze het niet eens waren met de muzikale koers van het Belgische producers duo Phil Wilde en Jean Paul de Coster en met het feit dat ze minder dan hen verdienden.

In 1998 werd 2 Unlimited nieuw leven ingeblazen, deze keer met de zangeressen Romy van Ooijen en Marjon van Iwaarden. Met ‘Wanna get up’ haalde 2 Unlimited in nieuwe samenstelling eenmalig de top tien in Nederland. In 199 viel het doek in deze samenstelling.

Tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door in 2009 gaven Ray en Anita samen toe dat zij tijdens hun periode bij 2 Unlimited ook een relatie hebben gehad.  Omdat ze de naam 2 Unlimited niet meer mochten voeren, brachten Doth en Slingaard onder de naam Ray & Anita desingel ‘In Da Name of Love’  uit. Het was het laatste top tien succes voor het duo. In 2017 kwam er een einde aan de muzikale samenwerking tussen Ray en Anita.

TOP 5 Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01NO LIMIT                                    199317 wk  – nr. 1
02TWILIGHT ZONE199214 wk. – nr. 1
03NO ONE199412 wk. – nr. 2
04THE REAL THING199411 wk. – nr. 1
05TRIBAL DANCE199311 wk. – nr. 2

De meest gestreamde song op Spotify van 2 Unlimited is ‘No limit’ met meer dan 102 miljoen streams. Maar liefst 60 miljoen streams meer dan de nummer 2 ‘Get ready for this’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This