Op 16 mei is het programma Europe Shine A Light de plaatsvervanger van het Eurovisie Songfestival. Dit nieuws wordt zojuist bevestigd door de EBU. “Het zal geen Eurovisie Songfestival met stemming zijn, maar het zal een avond zijn waarop Europa wordt samengebracht. De fans zullen niet worden vergeten en de artiesten krijgen een platform. Of dat platform groot genoeg moet echter nog goed worden bekeken.” Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit gaan het programma presenteren, zonder toeschouwers.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival, licht toe: “We gaan een show produceren waarin we onder meer de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen volop in de schijnwerpers zetten. Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden meedoen, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere Songfestival-hit. Dit doen zij, gezien de omstandigheden, op afstand en niet in Nederland.

Ook worden bekende Songfestivalartiesten van de afgelopen jaren uitgenodigd om, vanuit hun eigen land, nummers uit het verleden op te voeren. Natuurlijk staan we op deze avond uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en degenen die zo hard werken om deze crisis te bestrijden. Laten we zo van zaterdag 16 mei alsnog een bijzonder Europees tv-moment maken!”

De show start om 21.00 uur en zal in Nederland door Cornald Maas voor AVROTROS voorzien worden van Nederlands commentaar. Het nieuws rondom Europe Shine A Light is nu snel naar buiten gebracht, nu Duitsland, met Stefan Raab, besloten heeft een eigen programma te maken rond het Eurovisie Songfestival. Dat TV programma, uitgezonden door Pro 7, gaat in elk geval door. Nederland en de EBU hebben te lang gewacht met het naar brengen van het nieuws, wat dus betekent dat één of meerdere landen hun eigen koers zullen varen. Daarmee is het nieuws van Europe Shine A Light gewoon te laat gebracht. Een misser.

 

 

 
Translate »
Share This