Vandaag viert de zanger en voormalig frontman van R.E.M., Michael Stipe, zijn verjaardag. Hij is vandaag 60 jaar geworden. Hij viert z`n verjaardag door o.a. zijn nieuwe single ‘Drive To The Ocean’ uit te brengen. Michael staat bekend om de surrealistische teksten in zijn muziek alsook om zijn politiek activisme. R.E.M. wordt gezien als de pionier in de alternatieve rock.

R.E.M. werd opgericht in Athens, Georgia en ontwikkelde snel een eigen geluid. In 1981 verscheen de eerste single “radio Free Europe” op het onafhankelijke label Hib-Tone. Het debuutalbum “Murmur” maakte indruk: vakblad Rolling Stone koos de plaat tot Album van het Jaar en niet Michael Jackson`s “Thriller”. Naarmate R.E.M. een groter publiek kreeg, kwam in de teksten van Stipes de nadruk minder op persoonlijke relaties te liggen en maakte het impressionistische karakter plaats voor een meer directe stijl.

In 1991 boekte de band met “Losing My Religion” hun eerste én grootste hit. De track werd verkozen tot Alarmschijf en bereikte de 1e plaats van de Top 40. Ook ‘Everybody Hurts’, ‘Drive’ en ‘Night Swimming’ werden grote hits. Op 21 september 2011 kondigde R.E.M. aan te stoppen. Het was het einde van een indrukwekkende carrière als groep.

 

 

 
Translate »
Share This