• Twitter
  • Facebook
Credits: DBKing, Wikipedia

Michael McDonald viert vandaag zijn 71e verjaardag. Gefeliciteerd!  Michael werd vanaf 1974 zanger bij Steely Dan, die dan al classics had gemaakt als ‘Do It Again’ en ‘Reeling In The Years’. Vanaf 1975 trad hij toe tot de Doobie Brothers, aanvankelijk om de zieke frontman Tom Johnston, te vervangen. Maar McDonald zou blijven tot aan de breuk in 1982.  Met de Doobies scoorde McDonald hits als ‘Listen To The Music’ (zelfs twee maal), ‘Jesus Is Just Allright’, ‘China Grove’ en de Amerikaanse nummer 1 hit ‘What A Fool Believes’.

Ook solo stond Michael McDonald zijn mannetje. Zo scoorde hij hits als ‘Sweet Freedom’ (uit de film ‘Running Scared’), ‘Yah Mo B There’ (met James Ingram) en ‘On My Own’, een duet met Patti LaBelle. De zanger nam tijdens zijn carrière niet minder dan 5 Grammy Awards in ontvangst.

Aan het eind van de eighties leek zijn populariteit tanende, maar in 1994 was hij helemaal weer terug! Met dank aan WarrenG en Nate Dogg, die voor hun hit ‘Regulate’ een sample gebruikten van Michaels’s single ‘I keep forgettin’.  In 2001 kwam er een nieuwe versie uit van ‘Sweet Freedom’ met het Safri Duo. In de zeroes speelde Michael mee als gastmuzikant bij optredens van Steely Dan en de Doobie Brothers. In 2010 vormde hij met Boz Scaggs en Steely Dan-frontman Donald Fagen de gelegenheidsformatie The Dukes of September. Vier jaar later werkte de zanger mee aan het Doobies album ‘Southbound’. In 2021 was McDonald te horen op het nummer ‘The Best of Me’ van het zevende album van Toad the Wet Sprocket (Starting Now).

 
Translate »
Share This