• Twitter
  • Facebook
Credits: Epic Records, Wikipedia

Op 23 april, maar dan in 1983, komt Michael Jackson binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Beat it’.  Michael schreef het nummer voor zijn legendarische LP ‘Thriller’ en Quincy Jones was de producer van de song. Met ‘Beat It’ won Michael Jackson twee Grammy Awards: één voor Record of the Year en één voor Best Male Rock Vocal Performance. Het nummer was ook genomineerd voor Song of the Year, maar deze prijs ging uiteindelijk naar Willie Nelson met het nummer ‘Always on My Mind’.

Voor ‘Beat it’ haalden Michael en Quincy inspiratie uit een ander succesvol nummer: ‘My Sharona’ van The Knack.  Michael’s nummer begint met een herkenbare gong, die overgaat in een snelle drumbeat, gevolgd door de gitaar.  Tijdens het instrumentale intermezzo (door Steve Lukather van de band Toto) van het nummer speelt Eddie van Halen (van de groep Van Halen) een elektrische gitaarsolo. Quincy Jones vertelde dat toen men de gitarist voor de eerste maal benaderde, Van Halen niet kon geloven dat hij Jones aan de lijn had. Van Halen vroeg niet eens loon voor zijn optreden. Hij was vereerd gevraagd te zijn! Van Halen nam zijn deel van ‘Beat it’ op, terwijl Michael Jackson in een andere studio het nummer ‘Billie Jean’ stond op te nemen.

Voor de video had de platenmaatschappij aanvankelijk een cast aangetrokken, die bestond uit echte bendeleden. Nadat de politie had moeten ingrijpen tijdens de clip shoot, werd besloten om de clip met acteurs op te nemen. ‘Beat it’ bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This