In 2009, op 25 juni,  werd de wereld opgeschrikt door de plotselinge dood van Michael Jackson. Dat jaar zou de comeback moeten inluiden voor Michael; hij zou 10 concerten geven in Londen. Dat werden er vijftig, die allemaal in no-time werden uitverkocht. Het is er niet van gekomen. Op 25 juni 2009 werd hij levenloos aangetroffen op bed in een hotelkamer in Los Angeles. Zijn lijfarts Conray Murray vond hem. Hij probeerde Michael nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Michael Jackson stierf aan een hartstilstand, als gevolg van het gebruik van het narcosemiddel Propofol, die hij kreeg toegediend om te kunnen slapen. Arts Conrad Murray zou onder druk van de lucratieve concertreeks, deze medicatie hebben toegediend. Michael’s overlijdensbericht slaat in als een bom. Er ontstaat een gigantische vraag naar zijn materiaal en in de zomer van 2009 bereikt zijn klassieker ‘Billie Jean’ de derde plaats in de Nederlandse Top Veertig. Nog datzelfde jaar verschijnt de documentaire This Is It, waarin generale repetities voor zijn gelijknamige concertreeks getoond worden.

Aan het beeld van de zanger is in de afgelopen jaren door velen geknaagd. Michael, die in 1993 onthulde dat hij de huidaandoening vitiligo had, werd door veel mensen niet geloofd. Hij lag onder vuur, omdat hij steeds blanker werd en zo zijn huidskleur zou verloochenen. Maar in het autopsierapport, opgemaakt door dokter Christopher Rogers, werden verspreid over zijn gehele lichaam grote witte huidvlekken aangetroffen.  Ook werd Michael al tijdens zijn leven beschuldigd van seksueel misbruik. De docu Leaving Neverland, waar Wade Robson en James Safechuck de King of Pop na zijn dood beschuldigen van misbruik, wierp een smet op Michael`s imago.  Michael Jackson werd slechts 50 jaar.

 
Translate »
Share This