• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Uit het niets was er in november 2022 ineens heet Metallica nieuws. Niet alleen lieten ze met hun voorgaande single ‘Lux Æterna’ horen waar ze muzikaal staan anno 2022, ze kondigden daarnaast ook een nieuw album én wereldtournee aan. Aan dit nieuwe hoofdstuk voegen ze vandaag een volgende paragraaf toe met de tweede single van het album: ‘Screaming Suicide’. Het twaalfde studio-album van Metallica gaat ’72 Seasons’ heten en komt uit op 14 april.

Door het woord ‘suicide’ te gebruiken hoopt de band het taboe dat op zelfmoord rust bespreekbaar te kunnen maken. Zanger en frontman van de band, James Hetfield, zegt daar het volgende over: “The intention is to communicate about the darkness we feel inside. It’s ridiculous to think we should deny that we have these thoughts. At one point or another I believe most people have thought about it. To face it is to speak the unspoken. If it’s a human experience, we should be able to talk about it. You are not alone.”

Naast de release van ‘Screaming Suicide’ is vandaag ook de kaartverkoop gestart voor de individuele shows van de aankomende wereldtournee van Metallica.. Daarmee doen ze ook Amsterdam aan voor twee concerten in de Johan Cruijff Arena, op 27 en 29 april 2023.

 
Translate »
Share This