• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Metallica heeft de titel en releasedatum van zijn aanstaande 12e studioalbum bevestigd: ’72 Seasons’ zal vanaf 14 april 2023 beschikbaar zijn via de eigen Blackened Recordings van de band. Geproduceerd door Greg Fidelman met Hetfield &Ulrich, en klokt af op meer dan 77 minuten, de 12-track 72 Seasons is Metallica’s eerste volledige collectie van nieuw materiaal sinds 2016’s Hardwired … Om zichzelf te vernietigen. Het album zal worden uitgebracht in formaten zoals 2LP 140g zwart vinyl en limited edition varianten, CD en digitaal.

‘72 Seasons’ wordt ingeluid door eerste single ‘Lux Æterna’, een korte, scherpe knal die 40 jaar Metallica in drieënhalve minuut distilleert. “Lux Æterna” is nu beschikbaar om te streamen en te downloaden, en als een instant grat track met alle pre-orders van 72 Seasons. Om de “Lux Æterna” video te bekijken, geregisseerd door Tim Saccenti.

Sprekend over het concept van de albumtitel, zei James Hetfield: “72 seizoenen. De eerste 18 jaar van ons leven die ons ware of valse zelf vormen. Het concept dat onze ouders ons vertelden ‘wie we zijn’. Een mogelijke hokjesgeest rond wat voor persoonlijkheid we zijn. Ik denk dat het meest interessante deel hiervan de voortdurende studie is van die kernovertuigingen en hoe dit onze perceptie van de wereld van vandaag beïnvloedt. Veel van onze volwassen ervaring is re-enactment of reactie op deze ervaringen uit de kindertijd. Gevangenen van kinds af of loskomen van die slavernij die we dragen.”

 
Translate »
Share This