• Twitter
  • Facebook

Deze week stond zijn laatste single ‘Can’t Come Home’ al op nummer 1 van de Verrukkelijke 15 op NPO Radio 2. Nu brengt singer-songwriter Melle zijn nieuwe single ‘A Fool’ uit.  Het nummer brengt Melle’s favoriete thema’s hand in hand naar boven: liefde en verlies. Hij zingt over bang zijn om je gevoelens te laten zien en het niet durven geven van al je liefde. Want hoe meer je van iemand houdt, hoe meer je te verliezen hebt. ‘Fear of losing, controls me.’  

Naarmate de song vordert, overtuigd hij zichzelf om over de angst heen te komen, omdat hij zijn gevoel niet langer voor zich kan houden. ‘’De tekst is deels gebaseerd op mijn eigen leven en hoe mijn relatie ontstond,” vertelt Melle. “Als ik nu terugdenk aan hoe dat begon voelt het als de start van een film of verhaal. (Vandaar: ‘We belong in a story’.) Er zitten een aantal specifieke details uit mijn eigen leven in, wat het liedje erg persoonlijk maakt en waardoor ik het ook makkelijker met veel emotie kan brengen.”

“Ik schreef de basis voor het nummer in een half uurtje op mijn cigarbox gitaar,” gaat Melle verder. “De cigarbox komt ook terug in de uiteindelijke versie van het nummer maar het vormt niet langer de basis. Het schrijven met andere instrumenten dan een gitaar of piano geeft me altijd veel inspiratie en zorgt ervoor dat ik niet in een herhalend patroon val.” 

 
Translate »
Share This