Vandaag viert Mel C haar 47e verjaardag. De Britse Melanie Chisholm werd beroemd als Sporty Spice in de meidengroep Spice Girls. Zij golden als de bestverkopende meidengroep aller tijden, door de verkoop van meer dan 45 miljoen albums en 30 miljoen singles.  Het succesvolle verhaal van de Britse meidengroep begon allemaal met een advertentie in de krant, in 1994. Gezocht: brutale, ambitieuze en vlotte meiden, die kunnen zingen. Uit de vele reacties werden vijf meisjes geselecteerd: Geri Halliwell, Victoria Adams, Emma Bunton, Melanie Brown en Melanie Chisholm.

Mel vertelde dat de groep ‘de lol in de popmuziek weer terug wilden brengen, in plaats van al dat serieuze gezeur van andere Britse bands”. Na de audities ging het vijftal samen in één huis wonen, om te werken aan de carrière van de groep. De single ‘Wannabe’ werd al in 1995 opgenomen, maar het platenlabel Virgin wilde het juiste moment afwachten. Dat werd de zomer van 1996. Op 8 juli van dat jaar komt ‘Wannabe’ uit in Engeland. Het nummer debuteert op #3 in de chart om vervolgens 7 weken de lijst aan te voeren. ‘Wannabe’ bereikt in niet minder dan 39 landen de eerste plaats. Naast Amerika en Engeland bijvoorbeeld ook in Nederland, Australië en Canada.

In 1998 begon Melanie C met een solocarrière. In Nederland scoorde ze, los van de Spice Girls, twee nummer 1-hits in de Nederlandse Top Veertig: ‘Never Be the Same Again’ met Lisa ‘Left Eye’ Lopes (TLC) in 1999 en ‘I Turn to You’ in 2000. Zingen doet ze nog steeds. Zo verscheen eerder deze maand haar single ‘Overload’.

 
Translate »
Share This