De populairste single van het afgelopen jaar volgens Spotify in Nederland gaat naar Kris Kross Amsterdam`s ‘Hij Is Van Mij’. De samenwerking met Maan, Tabitha en Bizzey, dat uitgeroepen werd tot Hitzound Smash, werd in totaal 51,5 miljoen keer gestreamd. Wereldwijd werd een andere Hitzound Smash, ‘Señorita’ van Shawn Mendes en Camila Cabello het meest gestreamde nummer.

Met de Nederlandse popmuziek ging het ook in 2019 voor de wind, want zes liedjes in de Spotify Top 10 zijn van eigen bodem. Maar opvallend is wel, dat de neder hiphop minder populair is dan in 2018. ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato staat op #2, ‘Señorita’ van Shawn Mendes en Camila Cabello staat op #3, ‘Arcade’ van Duncan Laurence op #4 en ‘Duurt Te Lang’ van Davina Michelle op #5.

2019 was een goed jaar voor Billie Eilish. Haar album ‘When we all fall asleep, where do we go?’ werd wereldwijd het meest gestreamd. Gemeten over het afgelopen decennium wint Ed Sheeran met het meest gestreamde nummer ‘Shape Of You’, dat in 2017 een Hitzound Smash binnensleepte.

 

Top-10 Spotify van 2019 in Nederland:

 

 

01.      Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha f. Bizzey – ‘Hij is van Mij’  (*)
02.      Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – ‘Hoe het Danst’
03.      Shawn Mendes & Camila Cabello – ‘Señorita’  (*)
04.      Duncan Laurence – ‘Arcade’  (*)
05.      Davina Michelle – ‘Duurt te Lang’
06.      Lewis Capaldi – ‘Someone You Loved’  (*)
07.      Ed Sheeran & Justin Bieber – ‘I Don’t Care’  (*)
08.      Mabel – ‘Don’t Call Me Up’
09.      Suzan & Freek – ‘Als het Avond is’  (*)
10.      Snelle – ‘Reünie’

 

 

 
Translate »
Share This