• Twitter
  • Facebook
Credits: Stefan Brending, Wikipedia

Zojuist is bekend gemaakt dat Maxi Jazz, beter bekend als de zanger van de Britse band Faithless, is overleden. De groep maakt het nieuws bekend in een statement op sociale media. De groepsleden van de Britse danceact zeggen er “kapot van te zijn”. Fraser overleed thuis vreedzaam in zijn slaap, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hij was al lange tijd ernstig ziek.

“Hij was een man die ons leven op zoveel manieren heeft veranderd. Hij gaf de juiste betekenis en boodschap aan onze muziek. Hij was een prachtig mens met tijd voor iedereen en een wijsheid die zowel diepgaand als toegankelijk was. Het was een eer en een waar genoegen om met hem te werken”, zegt Faithless in een statement.

Faithless brak in 1995 door met de single ‘Salva Mea’, waar in totaal wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van werden verkocht. Met een mengeling van o.a. triphop, club en trance had de groep ook veel succes met de singles ‘Insomnia’ (1996), ‘God Is a DJ ‘(1998), ‘We Come 1’ (2001) en ‘I Want More’ (2004). Het nummer We Come 1 bereikte de tweede plaats in de Nederlandse Top Veertig. Het nummer ‘God Is a DJ’ bereikte in Nederland zelfs de eerste plaats. Maxi Jazz werd 65 jaar.

 
Translate »
Share This