In 1990 scoorde Matthias Reim een hele grote hit in de Nederlandse Top Veertig met ‘Verdammt ich lieb’ Dich’. Het nummer stond vier weken op nummer 1. Ook in België en Duitsland stond het nummer op de eerste plaats.  In Duitsland zelfs 16 weken! Net zo lang als Boney M`s ‘Rivers of Babylon’.  Wereldwijd ging de single van Matthias meer dan 2,5 miljoen maal over de toonbank. En dan te bedenken, dat niemand dit door Reim zelfgeschreven nummer wilde zingen. Toen deed hij het dus maar zelf. 

Matthias stapte eind jaren zeventig de muziek business binnen, toen hij als assistent producer van Bernd Dietrich plaatjes produceerde. Hij begon ook nummers te schrijven, zoals voor Jürgen Drews en Roy Black. Het leverde hem meer zelfvertrouwen op en zo vond hij hetin 1990 tijd om zelf een plaat op te nemen: ‘Reim’. Hij maakte het samen met Bernd Dietrich. Op het album stond ook een nummer, waarvoor Matthias inspiratie opdeed tijdens een moeilijke periode in zijn leven, toen zijn relatie in een dip zat: ‘Verdammt ich lieb dich’.

Ondanks het succes werd Matthias Reim veel later, in 2006, failliet verklaard. Om de schuldenlast te verlichten, liet hij zich lenen om een aangepaste versie van ‘Verdammt, Ich Lieb Dich’ op te nemen voor een autoverhuurbedrijf. Het nummer heet dan ‘Verdammt ich hab‘ nix, ich miet‘ bei Sixt en hierin verheerlijkt hij een huurauto en steekt hij tegelijkertijd de draak met zijn eigen financiële situatie.

 
Translate »
Share This