The Supremes-zangeres Mary Wilson is op 76-jarige leeftijd overleden in haar huis in Las Vegas.  De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Wilson vormde in 1959 samen met Diana Ross, Florence Ballard en Betty McGlown de groep The Primettes.  In 1961 tekenden de meiden een platencontract bij Motown en werd de naam van de groep veranderd in The Supremes. Drie jaar later scoorde het de groep hun eerste nummer één-hit met ‘Where Did Our Love Go’. Andere grote hits volgden, zoals ‘Baby Love’, ‘Stop! In The Name Of Love’, ‘You Can’t Hurry Love’ en ‘You Keep Me Hangin’ On’.

Maar: het succes leidt tot spanningen. Supremes-lid Florence Ballard mag dan door velen gezien worden als de beste zangeres, maar Diana Ross heeft ‘het’. De groep gaat in 1967 dan ook verder onder de naam Diana Ross & The Supremes. Florence wordt uit de groep gezet, raakt aan de drank en al op haar 32e sterft ze arm en alleen.  Cindy Birdsong komt de groep versterken na het vertrek van Florence. Diana Ross gaat in 1970 solo. Dat maakt, dat Mary Wilson het langst lid is geweest van The Supremes. Na het vertrek van Diana nam het succes van de groep echter af. Wilson zelf bleef lid van de groep tot 1977. Na haar vertrek stopten The Supremes.

Mary Wilson bracht in 1979 en 1992 een soloalbum uit. In 1986 verscheen haar biografie Dreamgirl: My Life as a Supreme, wat een bestseller werd. Afgelopen maand gaf Mary nog een interview af aan Billboard, waarin ze zei dat het aan Ross is of er ooit nog een reünie van de band zou komen. Diana Ross reageerde zojuist op de dood van haar voormalige collega: “Ik word net wakker met dit nieuws. Mijn condoleances voor de familie van Mary. Ik word eraan herinnerd dat elke dag een geschenk is. Ik heb zoveel mooie herinneringen van onze tijd samen. The Supremes leven voort in ons hart”, aldus Ross.

 
Translate »
Share This