Vandaag viert Mary Roos haar 72e verjaardag. Gefeliciteerd! Terwijl Helene Fischer tegenwoordig grote successen boekt als Duitstalige zangeres, was Mary Roos in de jaren zeventig erg populair. De Duitse schlagerzangeres nam al op 9-jarige leeftijd haar eerste plaatje op. Een jaar later brak ze in Duitsland door met het lied “Arizona Man”, waarbij de producer Michael Holm als eerste bij een schlagerlied een synthesizer, bespeeld door de songwriter Giorgio Moroder, werd gebruik.

Mary Roos nam in 1970 deel aan de Duitse preselectie voor het Eurovisiesongfestival met het lied “Bei jedem Kuß”. Helaas: ze moest genoegen nemen met de 2de plaats achter Katja Ebstein. In 1972 was het echter raak voor haar en vertegenwoordigde ze Duitsland met “Nur die Liebe läßt uns Leben”. Ze werd er 3de mee op het songfestival in Edinburgh, net voor ‘Als het om de liefde gaat’ van Sandra & Andres. Mary verzamelde de hoogste score tot dan toe voor een Duits liedje. Dat succes smaakte naar meer, maar als ze in 1975 opnieuw deelneemt aan de Duitse preselectie,  werd ze 3de met het lied ‘Eine Liebe ist wie ein Lied’. Ook in ’82 slaagde ze er niet in de preselectieronde te winnen, dit keer aan de zijde van David Hanselmann met het lied ‘Lady’.

Maar de aanhoudster wint: in 1984 mocht ze opnieuw haar vaderland vertegenwoordigen, maar met “Aufrecht geh’n “ werd ze slechts 13e. Vorig jaar beëindigde de zangeres haar muzikale carrière.

 
Translate »
Share This