Op deze dag, 9 maart, viert Martin Fry zijn 62e verjaardag. Fry was de frontman van de Britse band ABC. De new-wave band was in de eighties goede zaken met de albums ‘The Lexicon Of Love’, ‘How To Be A Zillionaire’ en ‘Alphabet City’. Met zijn bandleden Mark White en Stephen Singleton kwam hij in contact toen hij ze interviewde voor het blad Modern Drugs. Er was meteen een klik en het tweetal nodigde Fry om bij de band Vice Versa te komen.

Martin ging in op het voorstel. De band veranderde al snel de naam in ABC en ruilde rock voor synthpop in. Niet zonder succes. Qua muzikale stijl stond ABC naast Human League, Duran Duran en Spandau Ballet. Het debuutalbum ‘The Lexicon of Love’ werd geproduceerd door Trevor Horn en omvatte de Nederlandse Top Veertig hits ‘Poison Arrow’, ‘The Look of Love’ en ‘All of my Heart’.

Het tweede album bracht ABC succes in Amerika. De single ‘How To Be A Millionaire’ behaalde de top 20 in de VS en ‘Be Near Me’ werd daar een Top 10-hit. Na het uitbrengen van ‘How to Be a…Zillionaire!’ verdween ABC tijdelijk uit de spotlights omdat Fry een behandeling onderging tegen Hodgkin’s. ABC stopte in 1992, maar kreeg een herstart in 1997 en 2008. In 2016 verscheen het album ‘The Lexicon of Love II’ , waarmee ABC opnieuw de top 10 bereikte van de Britse album Top 100.

 

 

 
Translate »
Share This