“Soms vind je de moed pas echt als het moet’, zingt Marleen Weerdenburg in haar zeer persoonlijke single ‘Moed’, waarvan de video vandaag in première is gegaan. De zangeres en presentatrice is een van de drie nieuwe ambassadeurs van KWF Kankerbestrijding. Ook Op1-presentator Sander Schimmelpenninck en hockeyer Dennis Warmerdam gaan zich inzetten voor de stichting. Dat heeft KWF dinsdag, op Wereldkankerdag, bekendgemaakt.

Marleen: “Toen mijn vader in 2018 voor de tweede keer de diagnose kanker (dit keer een voorstadium) kreeg, kon je me opvegen. De bekende angst van twee jaar daarvoor was meteen weer helemaal terug. Omdat ik zo klaar was met de angst en de onzekerheid schreef ik op die desbetreffende dag in maart samen met Bertolf het lied: Moed. We wilden een troostlied schrijven; iets schrijven dat kracht kon geven aan mijn vader. Maar ook aan mijn moeder en mijn zus. En last but not least. Aan mezelf. Ik wilde de boze stemmen in mijn hoofd sussen.

Nu hebben we bij het lied deze videoclip opgenomen omdat kanker zoveel mensen raakt. Alle mensen in deze videoclip hebben te maken met kanker. Sommigen zitten nog midden in het gevecht terwijl anderen schoon zijn verklaard maar nog steeds dagelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Alle opbrengsten van deze single gaan naar het KWF.”

 

 

 
Translate »
Share This