Marie Fredriksson, zangeres van Roxette, is overleden. Haar manager, Marie Dimberg, bevestigt het nieuws aan de Zweedse krant Expressen. “Met grote droefheid moeten we bekendmaken dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden”. Per Gessle, met wie Fredriksson de Zweedse band Roxette vormde, reageert zojuist bedroefd op het trieste nieuws :

“De tijd gaat zo snel voorbij. Het voelt niet lang geleden dat we dagen en nachten in mijn kleine appartement doorbrachten en onmogelijke dromen deelden. En wat een droom mochten we uiteindelijk delen! Ik voel me vereerd om jouw talent en vrijgevigheid te hebben mogen meemaken. Ik zend al mijn liefde naar jou en je familie. Het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Marie Fredriksson overleed op 61-jarige leeftijd na een lang ziekbed. In 2002 werd bekend, dat ze een hersentumor had. Ze werd behandeld en drie zware jaren later kankervrij verklaard. Vanaf 2010 gingen Marie en Per weer samen toeren, maar in 2016 moesten ze hier noodgedwongen mee stoppen vanwege nieuwe gezondheidsproblemen van Fredriksson.

Roxette brak in 1989 door met de hit ‘The Look’, dat de 2e plaats bereikte in de Nederlandse Top 40. Daarna volgden meer grote hits als ‘Listen To Your Heart’, ‘It Must Have Been Love’ en ‘How Do You Do!’ Met ‘Joyride’ scoorde Roxette in 1991 een nummer 1 hit in Nederland. De band werd in 2014 opgenomen in de Swedish Music Hall of Fame. Marie Frederiksson laat een man en twee kinderen achter en wordt in besloten kring begraven.

 

 

 
Translate »
Share This