Op 7 februari 1976 kwam ‘Ich bin wie du’ van Marianne Rosenberg binnen in de Nationale Hitparade. Haar muzikale carrière begon al op haar vijftiende, toen ze een talentenjacht won. Datzelfde jaar nog mocht ze een singletje opnemen dat een bescheiden hit werd in Duitsland. In 1975 deed ze mee aan de Duitse voorronde voor het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘Er gehört zu mir’. Het lied werd slechts 10de in de voorronde, maar groeide uit tot een ware klassieker in Duitsland en is een culthit voor Songfestival fans.

Met de single ‘Ich bin wie du’ (1975) scoorde Rosenberg een internationale hit. In Nederland bereikte de single de 2e plaats in de Nationale Hitparade en bij onze zuiderburen zelfs de top positie.  Dat ales was een heel stuk beter dan in haar eigen land, waar het bleven steken op #18. Het liedje was geschreven door producer Joachim Heider en componist Gregor Rottschalk (onder het pseudoniem Christian Heilburg) en stond op haar gelijknamige album.

Ook met ‘Lieder der Nacht’ behaalde Marianne een groot succes. Dat nummer was een vertaling van ‘Tout peut arriver au Cinema’, waarmee ze in 1976 meedeed aan de Luxemburgse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.  ‘Ich Bin Wie Du’ scoort jaarlijks in de Top 2000 van NPO Radio 2.

 
Translate »
Share This