• Twitter
  • Facebook
Credits: A. Vente, Beeld en Geluid, Wikipedia

Op 8 december, maar dan in 1979, kwam Marianne Faithfull met ‘The Ballad Of Lucy Jordan’ binnen in de Nederlandse Top Veertig. Het treurige nummer werd geschreven door Shel Silverstein en was te vinden op haar LP ‘Broken English’.  Shel Silverstein was niet de eerste de beste: hij schreef ook voor artiesten als Johnny Cash, Brenda Lee , Dr. Hook en vele anderen. ‘The Ballad of Lucy Jordan’ ging  over een vrouw met een comfortabel bestaan, totdat ze haar verstand verliest en zelfmoord pleegt.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer ‘As Tears Go By’ (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met ‘Summer Nights’, dat de 26e plaats bereikte in de Veronica Top Veertig. Al snel had Faithfull een relatie met Jagger, hoewel ze getrouwd was en een zoontje, Nicholas genaamd, had. Na een miskraam van een dochter ging haar relatie met Mick Jagger uit. Ze stopte tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen. Ze woonde twee jaar lang op straat, niet in staat om af te kicken. Toen het haar toch lukte haar verslaving te overwinnen, was haar stem sterk veranderd.

Zo kwam ze in 1979 terug met het album ‘Broken English’, met daarop haar tweede en in Nederland grootste hit ‘The ballad of Lucy Jordan’. Eind november werd Marianne Faithfull uitgeroepen tot Steunplaat bij de Avondspits van Frits Spits. Het nummer ‘The ballad of Lucy Jordan’ werd de grootste solo hit van de Britse zangeres en bereikte de 15e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This