• Twitter
  • Facebook

Credits: Polydor

Terug naar 11 mei, maar dan in 1996! Op deze dag kwam Marco Borsato binnen in de Mega Top 50 met ‘Margherita’. Het van oorsprong Italiaanse nummer werd geschreven Marco Luberti & Riccardo Cocciante en de Nederlandse tekst is van Han Kooreneef en Leo Driessen.  Het was Riccardo Cocciante die het in 1976 voor het eerst opnam voor zijn LP ; Concerto per Margherita’. Niemand minder dan Vangelis was de producer van het origineel.  Het behaalde de eerste plaats in de Italiaanse hitlijsten. In 1978 nam Cocciante het nummer opnieuw op in het Spaans, Frans en Engels onder de respectievelijke titels “Margarita”, “Marguerite” en “Just for You”.

In 1995 werd “Margherita” door Han Kooreneef en Leo Driessen vertaald naar het Nederlands met een fraaie John Ewbank sausje. Op een zolderkamertje penden deze twee mannen de tekst voor het nummer. De plaat van Cocciante speelden Han en Leo meerdere keren af op zolder, tot de LP breekt tijdens de sessie. Gelukkig stond er beneden er nog een platenspeler in huis. “De ene ging naar beneden rennen om de plaat terug te zetten en de ander ging in die tijd proberen een regel te schrijven”, vertelt Driessen. “Had ‘ie nou de regel af moest dezelfde persoon wéér naar beneden om de plaat terug te zetten. Had ‘ie de regel niet af moest diegene zelf naar beneden.”

Deze versie van Marco stond op zijn album ‘Als geen ander’. Het hartverscheurende nummer gaat over een relatie die totaal onverwachts verbroken wordt. ‘Margherita’ was gekoppeld op singel met ‘Vrij zijn’, dat ook veel airplay kreeg. Zo was het een singel met een dubbele A-kant.  ‘Margherita’ behaalde de 5e plaats in de Mega Top 50.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This