• Twitter
  • Facebook

Credits: Carl Lender, Wikipedia

Terug naar 8 oktober 1977! Op deze dag ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Home on monday’ van Little River Band. Het nummer werd geschreven door zanger Glenn Shorrock en gitarist Beeb Birtles en verscheen op hun album ‘Diamantina Cocktail’. Op deze LP stond ook hun hit ‘Help is on it’s way’. De Australische popgroep werd in 1975 opgericht. De naam van de band is door Shorrock en Birtles ontleend aan een verkeersbord richting de gemeente Little River, dicht bij de stad Geelong, daar de Australische fans een Amerikaanse naam niets vonden.

Shorrock vertelde over de inspiratie voor het nummer ‘Hom on Monday’: “De oorspronkelijke tekst kwam uit een telefoongesprek naar mijn vrouw die thuis zat, die vroeg, ‘wanneer kom je thuis?’ Ik was al vier of vijf maanden op tournee, en ik antwoordde, ‘Word niet boos, ik kom op een maandag thuis, ergens rond het middaguur, ofzo.’ Mijn kamergenoot zei tegen mij dat het als een liedje klinkt, dus ik ging ermee aan de slag. Ik kwam samen met Beeb, die de shuffle in het middenstuk schreef, wat nodig was. Ik ben erg trots op dat nummer.”

Birtles voegde hieraan toe: “Dat is een klassiek Glenn Shorrock-lied. Hij schreef alle woorden in dat nummer, en het enige dat ik deed schreef was de akkoorden voor de brug. Hij vond dat erg goed en schreef hier vervolgens een tekst bij.  ‘Home on Monday’ bereikte de 12e plaats in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This